Autoprevoz:Stopirani samo polasci za Beograd;AMSS: Saobraćaj obustavljen za teretna vozila

Autobuske linije iz Kikinde voze prema svim pravcima, osim ka Beogradu

Kolaps saobraćaja u Banatu-obustavljen za teretna vozila

sneg-kolaps

U Autobuskoj stanici Kikinda kažu da su za sada stopirani samo polasci za Beograd, a da se saobraćaj iz Kikinde normalno odvija prema svim putnim pravcima.

U istočnim krajevima Srbije i u Vojvodini jak vetar, povremeno čak i orkanske snage, stvara snežne smetove, a pojedini putni pravci su zbog visokih snežnih nanosa neprohodni, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS).

Neprohodni su putni pravci Novi Sad (Rafinerija) – most na Tisi, Melenci – Zrenjanin – Ečka – Čenta, Farkaždin – Kovačica, Kličevac – Salakovac, Kovačica – Padina – Samoš – Neuzina – Sečanj – Jaša Tomić – granica sa Rumunijom, Uzdin – Kovačica, Samoš – Alibunar – B. Karlovac, Deliblato – Crna Bara.

Povećan je broj vozila koja su zbog ovakvih vremenskih prilika sletela sa puta ili preprečila kolovoz.

Na autoputevima kolovozi su delimično vlažni, a zaostalog snega na kolovozima ima na putevima drugog i trećeg prioriteta u regionima Vranja, Niša, Požarevca, Kolubare, Novog Pazara, Kragujevca, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka i Beograda.

Na području Velikog Gradišta jak vetar stvara snežne nanose zbog čega se saobraćaj otežano obavlja.

Zbog niskih temperatura izražena je opasnost od poledice, a najkritičnije deonice pod ledom su na prilazima Divčibarama i Kopaoniku.

Odroni su najučestaliji na području Paraćina, Zaječara, Požarevca, Majdanpeka, Žagubice, Golupca, Negotina, Ivanjice, Vranja, Novog Pazara, a posebno treba voziti oprezno kroz klisure i stenske useke duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Grdeličku i Sićevačku klisuru.

Prema informacijama Uprave Granične policije, na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su oko 30 minuta.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 98 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 37 lica teže i lakše povređeno.

U Beogradu je evidentirano 48 nezgoda u kojima je 11 lica povređeno.

U Banatu obustavljen saobraćaj za teretna vozila

Zbog snažnog orkanskog jugoistočnog vetra i snežnih nanosa na kolovozima državnih puteva prvog i drugog reda, na teritoriji Srednje Banatskog i Južno Banatskog okruga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila, a saobraćaj je otežan u celoj Srbiji, saopštilo je noćas Javno preduzeće ”Putevi Srbije”.

Na državnom putu prvog B reda broj 13, Zrenjanin-Beograd, na deonici Stajićevo-Perlez zbog dva šlepera koja su se poprečila i blokirala potpuno je obustavljen saobraćaj.

Za teretna motorna vozila (šlepere i kamione sa prikolicom) saobraćaj je obustavljen na sledećim putnim pravcima – na državnom putu prvog B reda broj 13 od Zrenjanina do mosta Čenta u oba smera, a ”Putevi Srbije” predlažu zaustavljanje vozila u Zrenjaninu, Bulevar Veljka Vlahovica (izlaz ka Novom Sadu), ulici Miletićeva, kao i dve trake izlazs ka Srpskoj Crnji, a iz pravca Beograda kod skretanja za Farkaždin.

I na državnum putu prvog B reda broj 10, deonica Vatin-Pančevo, u oba smera je zaustavljen saobraćaj za teretna vozila, a alternativni pravci i mesta za isključenje su napuštena benzinska stanica u Vladimirovcu, terminal 1 kod graničnog prelaza, obilaznica oko Vršca.

Putarske ekipe su na terenu i rade na tome da se saobraćaj na ovoj deonici u što kraćem roku normalizuje.

Iz ”Puteva Srbije” apeluju na sve učesnike u saobraćaju da zbog nepovoljnih vremenskih prilika i otežanog odvijanja saobraćaja koriste zimske gume i budu posebno oprezni, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju.

 

Agencije

Actuel doo 2017  Unapređenje web platforme Kikindskog informativnog portala "Civilon" podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje

Ulogujte se

ili    

Forgot your details?

Create Account