Bebama do daljeg vraćaju PDV

Roditelji i dalje imaju pravo na povraćaj PDV-a na hranu i opremu za bebe, čak i za kupovine obavljene u ovoj godini, iako je zakonski povrat PDV-a ukinut od 1. januara 2017. godine, refundacija će prestati da važi tek kada zaživi novi zakon kojim se uređuje finansijska podrška porodicama sa decom, a koji donosi veći roditeljski dodatak.

Kako je za “Novosti” potvrđeno u Poreskoj upravi Srbije, njihovi šalteri biće spremni da od 1. februara primaju dokumentaciju za povrat ovog poreza.

– Poreska uprava Srbije će do primene najavljene mere redovno i u roku procesuirati podnete zahteve i roditelji će dobiti povraćaj PDV-a u skladu s važećim zakonskim propisom, što je u interesu svih građana Srbije, a prevashodno roditelja – rečeno je za “Novosti” u Poreskoj upravi Srbije.

Pravo na povrat PDV-a imaju roditelji čiji je ukupan neto prihod u prethodnoj godini manji od 1.012.766,03 dinara, a imovina na koju plaćaju porez vredna manje od 24,7 miliona dinara. Pravo na refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe može se ostvariti do ukupnog iznosa od 73.847,52 dinara za bebu starosti do dve godine: u prvoj godini starosti bebe povrat može biti najviše 42.198,58 dinara, a od navršene prve do navršene druge godine u iznosu do 31.648,94 dinara.

Za više informacija posetite: www.novosti.rs/vesti/naslovna/ekonomija/aktuelno.239.html:645303-Bebama-do-daljeg-vracaju-PDV

Izvor: Novosti

Actuel doo 2017  Unapređenje web platforme Kikindskog informativnog portala "Civilon" podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje

Ulogujte se

ili    

Forgot your details?

Create Account