Brendirani „Kika“ proizvodi na tržištu

Nekoliko kikindskih preduzetnika prihvatilo je inicijativu da se brendovi Kikinde nađu na njihovim proizvodima koji se distribuiraju širom Srbije. Firme „Morar“ i „Ex bike“ promovisaće poznati kikindski brend, mamuticu Kiku, na svojim proizvodima, a „Atler fontana“ promoviše Kiku u svojim objektima.

brendiranje 1

Sekretarijat za lokalni ekonomski razvoj i promociju i Sekretarijat za zaštitu životne sredine opštine Kikinda u februaru mesecu su pokrenuli  inicijativu među malim privrednicima i preduzetnicima da se brendovi grada (Kika, sove ušare i ludaja) nađu na njihovim poizvodima ili uslugama. Prvi konkretni proizvodi došli su 10 meseci kasnije.

Jedna od prvih firmi koja je prihvatila ovu inicijativu je „Atler fontana“. Jelena Bakić istakla je da je igraonica „Kika“ dobila obeležje kikindske mamutice kako bi što bolje predstavili ovaj Kikindski brend svojim gostima iz cele Srbije, ali i kikindskim mališanima.

Firma „Morar“ počela je sa proizvodnjom keksa pod imenom „Kika“. Radi se o integralnom keksu prelivenom kakaom, a direktor ove kompanije Aleksandar Pandurov je istakao da stavljanje Kike na ambalažu predstavlja odličnu reklamu za „Morar“ i za Kikindu i da je u obostranom interesu. Naglasio je da ovakvo brendiranje i pakovanje keksa značajno povećava prodaju i da je to najjeftinija reklama koju može dobiti jedan privrednik. Ovaj proizvod može se naći u svim gradovima u Srbiji. Slične planove za prodaju „Kika“ proizvoda imaju i firmi „Ex bike“, koji u planu imaju proizvodnju mlečnih proizvoda: sireva, jogurta i namaza pod nazivom „Kika“.

brendiranje 2

Saša Tanackov

Saša Tanackov iz Sekretarijata za lokalni ekonomski razvoj istakao je da postoji inicijativa da se narandžasta proglasi bojom grada Kikinde i izneo interesantnu ideju za sportske klubove: „Očekujem da će Opštinsko veće uskoro dati preporuku da one ekipe koje u svom nazivu imaju ime grada, ali i druge, postanu prepoznatljivi i da im dresovi budu narandžaste boje. Svesni smo da je to skupo, ali prilika da to učine može biti kada dođe do zamene dresova.“

Iz sekretarijata pozivaju sve zainteresovane privatnike i preduzetnike da se priključe i da se kikindski brendovi nađu na njihovim proizvodima. Ovakvi proizvodi uveli bi brendove Kikinde u mnoga domaćinstva u Srbiji i tako doprineli promociji grada.

brendiranje 3

Actuel doo 2017  Unapređenje web platforme Kikindskog informativnog portala "Civilon" podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje

Ulogujte se

ili    

Forgot your details?

Create Account