Centar za stručno usavršavanje: „Banat na evropskom putu“ sutra u Temišvaru

U Temišvaru (Rumunija) sutra će biti održana konferencija, čiji je cilj da se prikaže projekat „Banat na evropskom putu“ („Banat on the European Road”) MIS ETC 1404, koji implementira Centar za stručno usavršavanje Kikinda u partnerstvu sa Timis County Teaching Corpse u okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Republika Srbija.

Početak implementacije projekta „Banat na evropskom putu“ („Banat on the European road“), MIS ETC 1404

20. novembra 2013. godine potpisivanjem ugovora od strane vodećeg partnera na projektu, Timis County Teaching Corps Centre iz Temišvara, počela je implementacija projekta „Banat na evropskom putu“ („Banat on the European road“), MIS ETC 1404, u okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Republika Srbija. Vrednost projekta je 69.152 evra, od čega je 24.218 evra deo budžeta projekta Centra za stručno usavršavanje Kikinda. Opština Kikinda je bespovratno obezbedila 15% od iznosa budžeta za učešće, što iznosi 3.632,70 evra i prihvatila kompletno predfinansiranje projekta.

 Ciljevi projekta su:

  • Povećanje kvaliteta obrazovanja i promovisanje kulturnih, obrazovanih i sportskih razmena
  • Upoznavanje pograničnog područja sa kulturne, istorijske i geografske strane
  • Osposobljavanje nastavnika za organizaciju vannastavnih aktivnosti, kroz zajedničke radionice stručnog usavršavanja
  • Promocija kulturnog nasleđa i oživljavanje lokalne tradicije

 Ciljna grupa projekta su: nastavnici i učenici viših razreda osnovnih škola

 

 

 

Actuel doo 2017  Unapređenje web platforme Kikindskog informativnog portala "Civilon" podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje

Ulogujte se

ili    

Forgot your details?

Create Account