Crveni krst Kikinda obeležiće Svetski dan borbe protiv siromaštva

Ujedinjene nacije proglasile su 17. oktobar za Svetski dan borbe protiv siromaštva. Cilj obeležavanja tog dana jeste širenje svesti o potrebi iskorenjivanja siromaštva u celom svetu, a naročito u zemljama u razvoju. Svetski dan borbe protiv siromaštva Crveni krst Kikinda obeležava podelom brašna, grisina i uličnom akcijom na Trgu sutra i prekosutra.

Svetski dan borbe protiv siromaštva Crveni krst Kikinda obeležava podelom brašna (5 kg po korisniku), obezbeđenog donatorstvom i Baninijevih grisina svim korisnicima kuvanih obroka Narodne kuhinje. Trenutno je 500 korisnika kuvanih obroka i 400 korisnika lanč paketa u 9 sela opštine Kikinda.

Korisnici će pomoć primiti u petak, 16. oktobra, od 9 do 12 časova, u ulici Miloša Ostojina 77 na distributivnom punktu.

Omladina Crvenog krsta će u subotu, 17. oktobra, u vremenu od 12 do 14 časova, na gradskom Trgu kod Narodnog Muzeja, obeležiti Svetski dan borbe protiv siromaštva uličnom akcijom na kojoj će biti distribuiran promotivni materijal u cilju širenja svesti o potrebi iskorenjavanja siromaštva i afirmisanju solidarnosti među građanima.

Svetski dan borbe protiv siromaštva obeležava se od 1987. godine, kada se na otkrivanju spomenika posvećenog borbi protiv siromaštva u Parizu okupilo oko 100 000 ljudi.

Actuel doo 2017  Unapređenje web platforme Kikindskog informativnog portala "Civilon" podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje

Ulogujte se

ili    

Forgot your details?

Create Account