Danas ističe rok za izveštaje direktora ministru

Postavljanje ivičnjaka u Vinogradskoj ulici

Postavljanje ivičnjaka u Vinogradskoj ulici

Danas ističe rok do kada su direktori državnih preduzeća u nadležnosti Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dužni da resornom ministru dostave izveštaj o poslovima na kojima rade, kao i planiranim budućim projektima.

Ministru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorani Mihajlović direktori javnih preduzeća, akcionarskih društava, direkcija i uprava do 5. maja treba da dostave kratak izveštaj u kojem će predstaviti najvažnije poslove i projekte na kojima trenutno rade, ključne probleme sa predlozima rešenja i strateške projekte na kojima će raditi u naredne dve do tri godine.

To im je naloženo na sastanku koji su pre pet dana održali sa Mihajlovićevom koja im je prenela da će svi državni organi i preduzeća, čiji je vlasnik država, morati da se usklade sa politikom Vlade i da zbog teške situacije u državi neće biti razumevanja za propuste u upravljanju.

Na sastanku je dogovoreno da će sva državna preduzeća u nadležnosti Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ubuduće raditi u stalnoj koordinaciji sa Ministarstvom, a redovni sastanci s ministrom Zoranom Mihajlović održavaće se jednom mesečno.

Direktorica Javnog preduzeća “Direkcija za izgradnju grada”, Danica Santovac, kaže da je izveštaj o radu ovog preduzeća i urađenim javnim nabavkama predat, kao i zatečeno stanje o prošloj godini.

-Obaveze su mnogo veće, ali smo planiranim budžetom za ovu godinu (542 miliona dinara) uspeli mnogo toga da uradimo. Međutim,  zbog nedostatka novca, neke poslove morali smo i da poništimo, rekla je Santovac.

Actuel doo 2017  Unapređenje web platforme Kikindskog informativnog portala "Civilon" podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje

Ulogujte se

ili    

Forgot your details?

Create Account