Danas počinje Festival etnološkog filma u Narodnom Muzeju Kikinda

Osmi po redu Festival etnološkog filma u Kikindi otvoriće  film “Badnji dan u Kikindi”, a prvog dana ovog filmskog festivala posetioci će imati priliku da pogledaju tri filma. Projekcije počinju u 18 sati.

Prvi dan Festivala otvoriće film “Badnji dan u Kikindi”. Film je snimila RTV 2005. godine. To je kratka priča o istorijatu Kikinde, pripremi Badnje večeri i korinđašima. Film se prikazuje u znak sećanja na Branislava Zarića, čuvenog kikindskog gajdaša.

Drugi film koji će biti prikazan nosi naziv “68 članova”, snimljen je u Nepalu 2014. godine i traje 36 minuta. U selu Lalboji (Nepal) postoji porodična zadruga od 68 članova. Ovo je priča o njihovom sistemu vrednosti, svakodnevnim obavezama, raspodeli dužnosti, autoritetu, jednom rečju, o načinu funkcionisanja jedne mnogobrojne porodične zadruge.

Prvi dan Festivala u našem gradu zatvoriće projekcija rumunskog filma “Koreni duše”. Film je nastao u Rumuniji prošle godine i priča o procesu starenja kroz sećanja jednog starca na detinjstvo provedeno u seoskoj sredini.

Festival etnološkog filma u Kikindi biće održan u periodu od 7. do 11. februara u Narodnom muzeju. Sve projekcije za odrasle su od 18 sati, dok su za decu od 9 i od 17 časova. Filmovi koji će biti prikazani bili su deo XXV Međunarodnog festivala etnološkog filma koji organizuje Etnografski muzej u Beogradu.

Festival etnološkog filma od 7. do 11. februara u Narodnom muzeju

Actuel doo 2017  Unapređenje web platforme Kikindskog informativnog portala "Civilon" podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje

Ulogujte se

ili    

Forgot your details?

Create Account