Dr Vladimir Kljajić preuzeo godišnju nagradu grada Kikinde

Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov upriličio je danas prijem u svom kabinetu za dobitnika godišnje nagrade grada Kikinde, dr Vladimira Kljajića, koji nije bio u mogućnosti da primi svoju nagradu na svečanom koktelu u Gradskoj kući krajem decembra prošle godine.

Dr Vladimir Kljajić je rođen u Kikindi, ali živi i radi u Novom Sadu, gde je nedavno postao i vanredni profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

– Kada smo razmišljali na koji način ćemo nagradu dodeliti značajna stvar bila je tendencija da okupimo što veći broj uspešnih Kikinđanina i da njihov lik i delo sačuvamo od zaborava. Kikinđani imaju samo reči hvala kada je u pitanju njegov rad i to je nama bilo posebno važno kada smo odlučivali da mu dodelimo godišnju nagradu. Iz njegove ordinacije u Novom Sadu Kikinđani uvek donesu lepe utiske, poznat je po posebnoj brizi kad su Kikinđani u pitanju i to je nešto što je za svaku pohvalu – rekao je Markov.

Dr Vladimir Kljajić zbog poslovnih obaveza nije moga da prisustvuje svečanoj dodeli priznanja, a priznaje da nije očekivao ovakvo priznanje.

– Moram priznati da sam prijatno iznenađen ovim priznanjem. Poseban podstrek za čoveka je kada je prepoznat u sredini iz koje je potekao. I dalje se osećam kao Kikinđanin iako sam je napusti nakon srednje škole. Sada ću raditi na tome da postanem redovan profesor, čeka me pisanje i čitanje radova jer mi lekari moramo stalno da se usavršavamo kako bi mogli da pružimo što bolju uslugu pacijentima. Moj životni stav je da se treba posvetiti pacijentima jer niko ne dolazi kod lekara zato što mu je dobro te ako naiđu na jedan loš tretman ispadne kao da im sipate so na ranu. Nekada i lepa reč daleko više znači nego neki lek – rekao je dr Kljajić.

Dodeljene Godišnje nagrade Grada Kikinde

Dobitnici godišnjih priznanja Grada Kikinde

Actuel doo 2017  Unapređenje web platforme Kikindskog informativnog portala "Civilon" podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje

Ulogujte se

ili    

Forgot your details?

Create Account