Drvokradice i dalje haraju Kikindom: Podneto deset prekršajnih i dve krivične prijave

Poslednjih godina sve više se radi na pošumljavanju Kikinde, međutim i ove zime nesavesni građani ilegalno i nekontrolisano seku stabla i uništavaju mladice.

Zahvaljujući saradnji poljočuvarske službe, nadležnih inspekcija i policije tokom protekla dva meseca protiv drvokradica je podneto deset prekršajnih i dve krivične prijave.

– Kad postoje određena saznanja, postavlja se zaseda i osmatranje radi hvatanja izvršioca krivičnog dela. Postupamo i po prijavljenom događaju, utvrđujemo tačno činjenično stanje i na osnovu toga donosimo određene zakonske mere. Pored toga, imamo slučajeve gde obaveštavamo poljočuvarsku službu koja podnosi prekršajne prijave na osnovu odluke o zaštiti poljoprivredne imovine na području grada Kikinde. Uglavnom, sva pronađena drva se privremeno oduzimaju i vraćaju vlasniku – rekao je za RTS Pavle Rajkov, komandir Policijske ispostave Kikinda.

Kikinda je dugo važila za jednu od najnepošumljenijih sredina. Procenat pošumljenosti bio je ispod 1 odsto, međutim u protekle dve godine u našem gradu je posađeno više od trideset hiljada sadnica jasena, javora, breze i celtisa, a u vangrađevinskom rejonu formirani su vetrozaštitini pojasevi od sadnica evroameričke topole i sibirskog bresta.

Izvor: RTS

Actuel doo 2017  Unapređenje web platforme Kikindskog informativnog portala "Civilon" podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje

Ulogujte se

ili    

Forgot your details?

Create Account