DSS pita NDS: Ko je zapravo licemer?

Opštinski odbor Demokratske stranke Srbije, na čelu sa predsednikom Dejanom Pudarom, održao je danas konferenciju za medije povodom izjave koju je za javnost dao Mićo Stojanović, predsednik Inicijalnog odbora Nove demokratske stranke, a koja se ticala rebalansa budžeta, situacije u Gradskom zelenilu i Autoprevozu i izgubljenih tendera (kompletnu izjavu možete pročitati ovde).

Dejan Pudar je istakao da je poznato da je stanje u opštini finansijski loše, ali da je za to najviše odgovorna prethodna vlast, u kojoj su bili i članovi sada Nove demoratske stranke, a nekad Demokratske stranke. Povodom glasanja na 22. sednici Skupštine opštine Kikinda je rekao da su članovi NDS takođe glasali za stavke koje su kasnije kritikovali.

– Ono što nismo znali je to da su funkcioneri NDS dobili kolektivnu amneziju, odnosno gubitak pamćenja. Njihovo političko delovanje je vrlo zabavno. Prvo glasaju na Skupštini, pa oda kritikuju ono za šta su glasali. Licemerje je blaga reč za delovanje NDS u našem gradu – rekao je  Pudar.

Povodom aktuelne situacije u Autoprevozu i gubljenju tendera koji bi mogli da pomognu rad ovog  drugih javnih preduzeća, Pudar je uputio javno pitanje Stojanoviću koliko je on izgubio tendera i podržao potrebu za istragom o tome ko je odgovoran za gubitak tendera.

– Pozivam gospodina Stojanovića da javno kaže kolko je tendera izgubio kada je vodio Autoprevoz? Da li je on kriv što su tenderi izgubljeni i da javnosti kaže da li j tada podneo ostavku ili je smenjen? Ukoliko nije podneo ostavku, a nije, šta mu daje za pravo da drugima drži lekcije? Ko je zapravo licemer? Slažem se da je potrebno da se odgovornost za tendere utvrdi, a da li ćemo tim putem doći upravo do nekog iz NDS, što je vrlo verovatno videćemo – rekao je Pudar.

IMG_20140805_111044

Dejan Pudar, predsednik OO DSS

Stojanović je na pres konferenciji rekao: “Licemerno je izaći za govornicu Skupštine opštine i dići ruku za direktora kojeg su sami postavili da nije dobro poslovao”, međutim Pudar kaže da ovaj potez odbornika Milenka Jovanova govori  o odgovornom i trenzvenom političkom ponašanju DSS i da je to bio prvi put u Kikindi da odbornik jedne stranke kritikuje direktora koji je izabran na predlog te stranke.

– Slažemo se da je situacija u Zelenilu loša i tu još jednom crvenom bojom podvlačimo da je ovo preduzeće na izdisaju zbog prethodnog direktora i pitam gospodina Stojanovića i NDS da li podržavaju ono što je njihov koalicioni partner iz LSV radio u tom preduzeću? Katastrofalna situacija u tom javnom preduzeću je produkt nesavesnog i nedomaćinskog poslovanja prvog direktora, gospodina Šibula iz LSV-a – rekao je Pudar.

Svoje obraćnje javnosti Pudar je završio u obliku pitanja za NDS.

– Ko je zapravo licemer gospodo iz Nove demokratske stranke? Vi i vaši koalicioni partner koji ste ovo preduzeće i ceo grad doveli do ivice propasti, a sada kritikujete ili mi koji vašu nezavidnu zaostavštinu pokušavamo da ispravimo?

Actuel doo 2017  Unapređenje web platforme Kikindskog informativnog portala "Civilon" podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje

Ulogujte se

ili    

Forgot your details?

Create Account