Džudo: Gromovnici bronzani u Prvoj ligi Srbije

Ekipa kikindskog Partizana zauzela je treće mesto u Prvoj ligi Srbije nakon dvodnevnog plej ofa u Zrenjaninu. Prvo mesto izborila je ekipa Borac-Omladinac iz Novog Sada koja je u finalu savladala ekipu domaćeg Proletera.

U Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu, pred mnogobrojnom publikom i televizijskim ekipama, u sportskoj atmosferi, devet klubova Prve lige borilo se za plasman u plej of. Nakon takmičenja po grupama koje je održano u subotu, privilegiju da se nađu u nedelju u plej ofu izborile su ekipe domaćeg Proletera, beogradskog Trudbenika Partizana iz Kikinde i Borca-Omladinca iz Novog Sada.

Na putu do trećeg mesta, Kikinđani su pobedili imenjake iz Kraljeva, Cement iz Beočina i Sloven iz Rume, dok su bolji od njih bili jedino finalisti.

Gromovnici na trećem mestu (Foto: JSS)

Gromovnioci na trećem mestu (Foto: JSS)

Do medalja su proteklog vikenda došle i mlade snage našeg džudo kluba. 

Na 14. Međunarodnom turniru u Krosnu (Poljska), održanom u subotu, poletarci i mlađi pioniri osvojili su četiri medalje (dve zlatne i po jednu srebrnu i bronzanu) u konkurenciji od oko 300 takmičara Na predmetnom takmičenju učestvovalo je 300 takmičara iz Ukrajine, Rumunije,Mađarske,Slovačke,Češke, Srbije i Poljske.

Zlatni su bili poletarci: Luka Mićić (do 39 kilograma) i Marko Mičić (do 42 kilograma). Srebro je osvojio Jovan Gašić u kategoriji +65 kilograma, dok je u istoj kategoriji Vuk Lakatuš izborio bronzu.

12248023_519721881524726_3416647484489580538_o

Mladi džudisti u Poljskoj

Na 3. Trofeju džudo kluba Partizan “Svetislav Ivanović ES”. održanom u nedelju u Beogradu, mlađi poletarci i poletarke osvojili su tri medalje, po jednu zlatnu, srebrnu i bronzanu. Na ovom takmičenju učestvovalo je oko 600 takmičara iz 50 klubova. Pored predstavnika iz Srbije, učešće na ovom turniru uzeli su i takmičari iz Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Najuspešniji u Beogradu bio je Miljan Petković koji je u kategoriji do 46 kilograma izborio zlato. Srebro je osvojio Simon Petković u kategoriji +46 kilograma, dok se bronzom okitila Dunja Mutavdžić u kategoriji do 28 kilograma.

U Beogradu su nastupili i Strahinja Filipović, Milivoj Simulov i Veljko Višnjei, ali su medalje ovog puta izostale.

Actuel doo 2017  Unapređenje web platforme Kikindskog informativnog portala "Civilon" podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje

Ulogujte se

ili    

Forgot your details?

Create Account