Kikinda dobija plažu! Kikindska plaža od 21. jula do 1. avgusta na gradskom trgu

Kulturni centar Kikinda u saradnji sa Centrom kreativnih ideja “Creativia” organizuje u okviru “Kikindskog leta” program “Kikindska plaža” od 21. jula do 1. avgusta 2014. godine.

Kikindska plaža biće postavljena ispred Rimokatoličke crkve i prostiraće se na nešto više od 300 kvadratnih metara. Plaža će biti peščana, ograđena, a na plaži će se naći i standardni rekviziti kao što su suncobrani i ležaljke. Uz plažu će biti postavljena i bina na kojoj će se održavati večernji program. Plaža će raditi tokom čitavog dana, pa će sugrađani moći na sred gradskog trga da uživaju u aktivnostima na pesku. U okviru programa “Kikindska plaža” biće organizovane radionice, koje počinju svakog dana od 17 sati, i zabavni program, u vidu koncerata, predstava i filmskih projekcija, koji počinje svakog dana od 21 sat.

KCB Bič (Beogradska plaža)

KCB Bič (Beogradska plaža)

Sam program trajaće nekih 12 dana i sastojaće se od raznih radionica koje su namenjene osnovcima i srednjoškolcima. Moram da naglasim da su radionice besplatne, ali da će svi oni koji žele da učestvuju u njima morati da se prijave putem Facebook stranice Kulturnog centra ili na telefon Kulturnog centra. Osim radionica, koje se održavaju od 17 časova, imamo i večernji program koji obuhvata akustične koncerte, projekcije domaćih filmova i pozorišne predstave. Ovo je prvi put da se ovakav program organizuje u Kikindi, ali sama aktivnost je organizovana ranije u nekim gradovima, a mi smo ideju preuzeli od beogradskog Kulturnog centra. Osim zabave kojaje važan aspekt programa “Kikindske plaže”, “plaža” ima edukativni karakter i putem radionica deca i mladi će moći da nauče puno toga novog, dakle trudili smo se da spojimo interesantno, ali i ono što će moći da obrazuje mlade – rekla je direktorica Kulturnog centra Danijela Mandić.

1236841_658369530851583_2137097396_n

KCB Bić (Beogradska plaža)

Radionice u okviru programa će biti veoma zanimljive i mnoge su po prvi put organizovane u našem gradu, a većinom ih vode naši sugrađani. Broj mesta je ograničen na 15 učesnika po radionici. Što se tiče zabavnog dela, istakao bih projekciju koncerta Hora kubanskih Kozaka hora koji je jedan od najstarijih u Rusiji. Mislim da će “Kikindska plaža” biti veoma zanimljiva i nadam se da ćemo uspeti u nameri da svima onima koji ne mogu da priušte sebi neki  odmor na moru ponudimo lepe aktivnosti i dobru zabavu. Sam izgled biće izuzetno atraktivan i zanimljiv i mislim da će privući pažnju naših sugrađana – rekao je predsednik Creativie, Marko Markovljev.

1236326_654970624524807_163330198_n

KCB Bič (Beogradska plaža)

Projekat “Kikindska plaža” podržali su: Blik produkt, JKP 6. oktobar, Žaki comerc i pilana Champion.

PROGRAM:

21. jul

20h: Koncert DRVO TRUO

22. jul

17h: Radionica STUDIO PLAŽA (Vesna Bojić)

21h: Predstava POBUNA BAJKI (Pozorište Lane)

23. jul

17h: Radionica TANJIR, ŠOLJA I BOJA (Silvija Kancel)

21h: Projekcija filma LAJANJE NA ZVEZDE

24. jul

17h: Radionica VREDNE RUKE NAŠIH BAKA (Udruženje žena opštine Kikinda)

21h: Predstava ROBINSON (Miljan Davidović)

25. jul

17h: Radionica KIKINDA U ENIGMATICI (Slavko Bovan)

21h: Projekcija koncerta HORA KUBANSKIH KOZAKA

26. jul

17h: Radionica KIKINDA U STRIPU (Vladislav Gajski)

21h: Muzika i kokteli HAVAJSKO VEČE

27. jul

17h: Radionica KIKINDA U GLINI (Jovan Blat)

21h: Predstava GUSANI U MAGLI

28. jul

17h: Radionica GRAFFITI (Senf 42)

21h: Projekcija koncerta ANDRE RIEY

29. jul

17h: Radionica 3D PUZZLE (Ana Dojčinović i Evgenij Dergačev)

21h: Koncert BUY ME A STAR ON THE BULEVARD

30. jul

17h: Radionica TEKSTIL DIZAJN (Minja Markov)

21h: Projekcija filma VARLJIVO LETO ’68

31. jul

17h: Radionica IZRADI SVOJU MASKU (Silvija Kancel)

21h: Projekcija filma TITO I JA

01. avgust

19h: Izložba fotografija sa radionica i projekcija

21h: Koncert BANDA DRVENA

Fotografije preuzete sa Facebook stranice Kulturni centar Beograd.

Actuel doo 2017  Unapređenje web platforme Kikindskog informativnog portala "Civilon" podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje

Ulogujte se

ili    

Forgot your details?

Create Account