Manifestacija ,,Moja bašta” sedmi put u Kikindi

Manifestacija ,,Moja bašta” održava se na gradskom trgu sedmu godinu zaredom, u organizaciji udruženja poljoprivrednih proizvođača ,,Banatska lenija”. Na ovogodišnjoj manifestaciji svoje proizvode predstavilo je preko šezdeset izlagača.

rsz_dscf5363

Mladen Đuran (direktor Poljoprivredne stručne službe Kikinda), Nikola Filipović (predsednik Upravnog odbora udruženja ,,Banatska lenija”) i Marko Rovčanin (Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumartvo)

Udruženje poljoprivrednika ,,Banatska lenija”, koje broji preko 250 članova iz gotovo svih oblasti poljoprivrede, i ove godine je na trgu organizovalo manifestaciju pod nazivom ,,Moja bašta”. Nikola Filipović, predsednik Upravnog odbora ,,Banatske lenije”, kaže da je ova manifestacija jedna od najvažnijih aktivnosti u okviru projekta ,,Dani poljoprivrede 2016″ jer nastoji da umreži sve ono što je potrebno za dobru poljoprivrednu proizvodnju.

– Ovogodišnja ,,Moja bašta” okupila je 65 izlagača, među kojima su pojedinci, firme i organizacije. Nadamo se da će ova manifestacija prerasti u sajam i da će Kikinda, u poljoprivrednom smislu, biti sajamski grad– rekao je Filipović.

Marko Rovčanin, pomoćnik Pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo,  kaže da ova manifestacija ima višestruki značaj jer naši poljoprivredni proizvođači ovde mogu da pokažu šta su uspeli da proizvedu i sa čime izlaze na tržište, a istovremeno iskustva koja imaju mogu da podele sa ostalim učesnicima i tako lakše sagledaju i šta je to što mora da se promeni.

-Naši proizvodi mogu vrlo lako da nađu tržište ne samo u Vojvodini i Srbiji već i van granica naše zemlje, i zato moramo da promenimo neke stvari i da prerađeni, a ne sirovi proizvod plasiramo na tržište. Sekretarijat kroz različite konkurse, koji se tiču podizanja novih plastenika, protivgradne mreže, navodnjavanja i unapređenja stočarstva, nastoji da pomogne i olakša poljoprivrednim proizvođačima– istakao je Rovčanin.

14269486_10210383542165781_756811880_nProgram manifestacije završava  se u 14 časova kada će biti dodeljene zahvalnice i diplome.

Actuel doo 2017  Unapređenje web platforme Kikindskog informativnog portala "Civilon" podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje

Ulogujte se

ili    

Forgot your details?

Create Account