Mladi rade: Stvarno, a šta ćemo sa otpadom?!

Savez udruženja „Mladi rade“ sa sedištem u Kikindi organizovao je akciju prikupljanja otpada tokom oktobra i novembra u kojoj su učestvovali učenici, nastavnici i roditelji koji su prošli edukativne radionice pod nazivom „Stvarno, a šta ćemo sa otpadom“.

Akcija je deo projekta „Izgradnja partnerstva za odgovorno upravljanje otpadom“ koji zajedničkim snagama realizuju Savez udruženja “Mladi rade“, Unija poslodavaca Vojvodine i osnovne  škole:  Sveti Sava  iz Kikinde,  Vasa Stajić iz Novog Sada,  Jovan Cvijić iz Zrenjanina i Sever Đurkić iz Bečeja.

photo
Operateri Scan metals i SCT Cert prikupljeni otpad preuzeće u subotu, 26.novembra  u Kikindi i pri tom podeliti nadoknadu za preuzeti EE otpad koju će kasnije školama omogućiti da nabave novu opremu, učila ili da urade nešto drugo što će biti od koristi.

Cilj projekta  je da kroz informisanje i edukaciju doprinese izgradnji odgovornosti za postupanje sa otpadom i povezivanju različitih aktera u zajednici – privrednih subjekata, stručnjaka, a pre svege mladih i dece.

Pored osnovnih škola učešće u akciji uzele su  kao i kompanije Eko hemik iz Novog Sada, Scan metal iz Temerina i SCT Cert iz Kikinde.

Projekat je podržalo Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine na Javnom konkurs za dodelu sredstava za podršku projektima koje realizuju udruženja i druge organizacije civilnog društva u 2016. godini.

 

Actuel doo 2017  Unapređenje web platforme Kikindskog informativnog portala "Civilon" podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje

Ulogujte se

ili    

Forgot your details?

Create Account