Muzičar Branimir Rosić oduševio mališane u Kulturnom centru Kikinda

Novosadski muzičar Branimir Rosić oduševio je  danas mališane u prepunoj sali Kultunog centra Kikinda izvodeći, kako poznate dečije pesme, tako i svoja autorska dela u okviru koncerta “Avanture leteće gitare”. 

– Deca su kao i prošlog puta imala priliku da čuju neke autorske kompozicije koje ja prezentujem već dugi niz godina kroz emisiju “Hajde sa mnom u obdanište” i neke standardne dečje hitove. Nastup ima i edukativni karakter. Ja pokušavam da kroz zabavu dođu do nekih novih saznanja. Dužnost nas starijih je da njihovom svetu dodamo  par trenutaka koji mnogo znače- rekao je Rosić.

Rosić je po drugi put nastupio u Kikindi. Prvi put je u našem gradu nastupio krajem decembra za učenike OŠ “Đura Jakšić”.

Kompozitor i animator Branimir Rosić u okviru  emisije “Hajde sa mnom u obdanište” obilazi obdaništa po Vojvodini, druži se i peva sa decom. Cilj je da se na zabavan i njima blizak način pokaže kreativno stvaralaštvo najmlađih, deca rade u raznim radionicama, izvode deo predstave ili kratak igrokaz i razgovaraju s Banetom. Tako kroz igru oni usvajaju nove pojmove i uče na način primeren njihovom uzrastu, navodi se u opisu emisije na sajtu RTV.

Foto vest: Muzičar Branimir Rosić oduševio mališane

Actuel doo 2017  Unapređenje web platforme Kikindskog informativnog portala "Civilon" podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje

Ulogujte se

ili    

Forgot your details?

Create Account