Nemanja “Tricky” Blažić oborio Ginisov rekord

Kikinđanin Nemanja “Tricky” Blažić, koji već godinama usavršava svoje trikove sa košarkaškom loptom, uspeo je da obori Ginisov rekord u vrtenju lopte na četkici za zube.

Najbolji fristajl košarkaši na Balkanu, pa i šire, skinuo je sa trona Indijca Dipanšu Mišra koji je na četkici za zube vrteo loptu 42,92 sekunde. Tricky je bio bolji za skoro šest sekundi. Ovaj mladi Kikinđanin uspeo je da vrti loptu na četkici za zube čak 48,53 sekunde. Snimak koji dokazuje obaranje Ginisovog rekorda poslat je komisiji i sada se čeka zvanična potvrda od Ginisa koja bi trebalo da stigne ovih dana.

– Naleteo sam na snimak aktuelnog Ginisovog rekordera i bio sam siguran da mogu da oborim njegov rekord jer se zaista dugo bavim vrtenjem lopte i to je jedan od mojih zaštitnih znakova. Kupio sam novu loptu i rešio da pokušam. Bilo je vrlo teško, toliko da su mi izašli plikovi od silnih pokušaja vrtenja lopte. Potrebno je odrediti pravi momenat kada da zavrtiš loptu, a u igri su i mnogi drugi faktori. Nakon nekih pola sata sam uspeo i u prvi mah nisam mogao da verujem kada mi je devojka saopštila rezultat. Pobedio sam ga za skoro šest sekundi i sigurno je da nakon verifikacije od strane Ginisove komisije će ovaj rekord biti teško oboriti – rekao je Nemanja Blažić za Civilon.

U Ginisovoj knjizi rekorda nalaze se mnogi zanimljivi rekordi, kao što su: najduže stajanje na četiri prsta, najveća težina podignuta očnim kapkom, razbijanje 142 jaja glavom, najbrže probijanje četiri kokosa jednim prstom, najveće kolo (Guča), najteži automobil balansiran na glavi, najveća kula od karata, itd.

Blažić je svoj talenat otkrio dok je trenirao košarku u lokalnom klubu, a zahvaljujući svojim trikovima zapao je za oko kako domaćim tako i svetskim medijima. Pored trikova koje radi, u poslednje vreme proslavio se i raznim imitacijama, a posebno treba istaći  školu basketa na YouTube-u koju je posvetio deci i okviru koje ih kroz razne video snimka uči kako da rade trikove sa košarkaškom loptom.

Actuel doo 2017  Unapređenje web platforme Kikindskog informativnog portala "Civilon" podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje

Ulogujte se

ili    

Forgot your details?

Create Account