Nova mogućnost za železničku liniju Kikinda-Žombolj

Prekogranična saradnja udruženja železničara iz Kikinde, Žombolja i Segedina, još jednom je utvrđena susretom veterana u malom fudbalu u Kikindi povodom 29. Manifestacije „Dani ludaje“. Ovom prilikom, predstavnici udruženja razgovarali su i o mogućem ponovnom povezivanju železničke linije Kikinda-Žombolj.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Društvo prijatelja železnice Kikinda“, juče je ugostilo prijatelje iz Rumunije i Mađarske, organizovavši 21. susret fudbalskih timova veterana iz ove tri zemlje. Povodom 29. Manifestacije „Dani ludaje“, domaćini su, pored obilaska grada, upriličili i turnir u fudbalu na terenima sportskog centra „Jezero“ za rekreativce železnice u okviru prekogranične saradnje Kikinda-Žombolj-Segedin. Iako je povod za susret bio predstavljanje manifestacije, nezaobilazna tema za ove partnerske organizacije bila je i železnička veza Kikinda-Žombolj. Ordodi Arpad, predsednik udruženja Banat Ripensis iz Žombolja istakao je da postoji mogućnost uspostavljanja linije Kikinda-Temišvar:

„Postoji interesovanje od strane privatnog operatera iz Rumunije koji se bavi železničkim transportom, da se uspostavi železnička linija između Temišvara i Kikinde. Da li će se to realizovati ili neće, zavisi od toga koliko će ovaj privatnik uspeti da se sporazume sa predstavnicima vaše železnice. Očekuje se da će biti veće interesovanje ako predstavnici vaše železnice znaju da voz iz Kikinde ne dolazi samo do Žombolja, već i produžava za Temišvar. Najveći problem je bio što je red vožnje bio neusklađen i nije postojala veza između Žombolja i Temišvara koja odgovara vezi Žombolja sa Kikindom.“

Arpad je objasnio da je privatni operater iz Rumunije zakupio trasu vozova na relaciji Temišvar-Žombolj kojom će prevoziti putnike po novom redu vožnje koji stupa na snagu decembra ove godine i da procenjuje da je isplativo da se linija poveže sa Kikindom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

gosti iz Rumunije i Mađarske u poseti železničkoj stanici Kikinda

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

predsednik Banat Ripensis-a, Ordodi Arpad, potpredsednik DPŽK Jožef Blat i predsednik DPŽK Ivan Simić

Actuel doo 2017  Unapređenje web platforme Kikindskog informativnog portala "Civilon" podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje

Ulogujte se

ili    

Forgot your details?

Create Account