OO SDPS na raspolaganju poljoprivrednicima

Na jučerašnjoj konferenciji za medije Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS), predsednik odbora Nenad Grbić govorio je o važnosti poljoprivredne proizvodnje i istakao da uz brendiranje, izlazak na nova tržišta, edukaciju i intenziviranje proizvodnje, zemljoradnici naše opštine mogu biti konkurentni na širem tržištu.

DSC07716

Član Opštinskog odbora SDPS, Dragan Strajnić govorio je o problemima poljoprivrednih proizvođača koji obrađuju manje površine. Po Strajnićevom mišljenju „mali“ poljoprivrednici se moraju preorjentisati na druge vidove proizvodnje, a ne samo na ratarstvo. Nabavka opreme za preradu poljoprivrednih proizvoda doprinosi povećanju zarade od zemljoradnje. Prodaja gotovih proizvoda ili poluproizvoda obezbeđuje poljoprivrednicima da na manjim površinama ostvaraju zaradu. Strajnić je još podsetio da su fondovi mađarske vlade, EU, pokrajinskog sekretarijata i slični, dobar način za unapređenje proizvodnje.

U narednom periodu će predstavnici SDP Srbije utorkom i četvrtkom od 18h do 20h biti na raspolaganju svim zainteresovanim poljoprivrednica koji žele da se informišu o fondovima preko kojih mogu da ostvare pravo na sufinansiranje nabavke opreme. U navedenim terminima, u prostorijama SDP Srbije (Nemanjina 5), zainteresovanima će se pomagati i savetima oko pisanja biznis planova i popunjavanja konkursne dokumentacije.

Actuel doo 2017  Unapređenje web platforme Kikindskog informativnog portala "Civilon" podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje

Ulogujte se

ili    

Forgot your details?

Create Account