Panonska inicijativa finalista takmičenja za najbolju socijalno inventivnu ideju u Srbiji

Panonska inicijativa je jedna od četvoro finalista koji su ušli u najuži krug za osvajanje nagrade za najbolju socijalno inventivnu ideju u Srbiji. Takmičenje sprovodi organizacija Smart Start, koja je nakon uvida u sve dospele ideje, odlučila da projekat Panonske inicijative uđe u najuži izbor za ovu prestižnu nagradu. Bira se pobednik u 5 zemalja, a predloženi projekti moraju biti inovativni i da nude originalno rešenje za određeni problem u zajednici.

Glasanje za pobednika je u toku, a Panonska inicijativa poziva sugrađane da podrže organizaciju iz Kikinde glasanjem na sajtu Smart Start organizacije ili putem njihove fejsbuk stranice.

Panonska inicijativa je konkurisala sa idejom o osnivanju socijalnog preduzeća, gde bi takozvani „Inkubator ideja“ osposobio mlade da prodaju svoje usluge i zarade od istih. On bi zapravo predstavljao sistematsku podršku pojedincima u uspešnom započinjanju održivog biznisa kroz savetodavnu, mentorsku i organizacijsku podršku. Svi članovi ovog preduzeća kao kontinuiranu uslugu od organizacije, dobijali bi umrežavanje i povezivanje sa poslovnim, javnim i civilnim sektorom i drugim privrednim subjektima.

„Inkubator ideja“ ne bi bio samo prostor i oprema koju bi besplatno koristili mladi, već bi njihove ideje i razvoj bi bili podržani kroz ciljane treninge i edukacije eminentnih stručnjaka iz određenih oblasti, a u cilju podizanja konkurentnosti na tržištu lokalne zajednice i šire.

Actuel doo 2017  Unapređenje web platforme Kikindskog informativnog portala "Civilon" podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje

Ulogujte se

ili    

Forgot your details?

Create Account