Prvo streličarsko takmičenje u istoriji našeg grada

Prvo Otvoreno prventsvo u streličarstvu biće održano u nedelju, 22. januara u hali Sportskog centra jezero, u organizaciji kikindskog streličarskog kluba ,,Kentaur”. Na streličarskom kupu Kikinde očekuje se učešće takmičara iz klubova širom Srbije, kao i klubova iz Ruminije i Mađarske.

Zaviša Lučić, trener SK ,,Kentaur”

Kup će biti održan u skladu sa pravilima Streličarskog saveza Srbije, u tri stila: instinktivni (barebow), olimpijski (recurve) i compound, a učetsvovaće takmičari u svim uzrasnim kategorijama – od pionira do veterana. Naš grad na takmičenju će predstavljati sedmoro članova kluba ,,Kentaur”. Tanja Arađanski, Nikoleta Kukučka, Branislav Francuski i Tibor Horvat nastupiće u kategoriji seniora, Valentina Mihajlović u kategoriji juniorki, Teodora Horvat pionirki i Sara Zamurović u kategoriji kadetkinja. Streličarski klub ,,Kentaur” ostvario je do sada značajne uspehe na sličnim takmičenjima.

– Kikindski streličari imali su zapažene uspehe na takmičenjima u Bečeju, Temerinu, Beogradu i drugim gradovima. U juniorskim i kadetskim kategorijama članovi ,,Kentaura” osvajali su prvi tri mesta na prvenstvima, dok su seniori dobri u lukovima bez nišana – kaže Zaviša Lučić, trener “Kentaura”.

Pravo učešća na streličarskom kupu Kikinde imaju svi zainteresovani u nekoj od sledećih starosnih kategorija: pioniri, kadeti, juniori, seniori, veterani, uz plaćanje upisnine u iznosu od 1000 dinara za pojedince i ekipe, odnosno 500 dinara za pionire. Prijavljivanje zainteresovanih učesnika obavljaće se do 18. januara (do 20h časova) putem e-mail adrese: skkentaur@gmail.com Kapacitet takmičenja je 80 takmičara. Klubovi mogu odjaviti svoje takmičare najkasnije do 20. januara (do 16 časova), a oni koji to ne urade na vreme moraće da plate pun iznos kotizacije za nedostajućeg takmičara. Obavezna je overena takmičarska legitimacija, odeća bele boje ili u bojama kluba za sve takmičare, kao i čista sportska obuća.

Za više informacija pogledajte video:

Actuel doo 2017  Unapređenje web platforme Kikindskog informativnog portala "Civilon" podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje

Ulogujte se

ili    

Forgot your details?

Create Account