Rekonstruisana sala OŠ “Žarko Zrenjanin”

U fiskulturnoj sali OŠ “Žarko Zrenjanin” završeni su farbarsko-molerski radovi i prva faza sanacije krova zahvaljujući sredstvima NIS-a i Grada Kikinda, koja su dobijena putem konkursa “Zajednici zajedno – budućnost na delu”.

Lokalna samouprava izdvojila je oko pola miliona dinara za ove radove, dok je kompanija NIS putek konkursa izdvojila 585.000 dinara.

– Prokišnjavanje krova je narušavalo celokupnu infrastrukturu fiskulturne sale, od parketa, pa do zidova. Urađeno je sve ono što je potrebno da bi sala mogla da se koristi. Nameravamo da saniramo ostatak krovne konstrukcije u saradnji sa Pokrajinskom vladom, kao i da neposrednu okolinu škole oplemenimo zelenilom – rekao je Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde.

Fiskulturnu salu OŠ “Žarko Zrenjanin” koristi preko 600 učenika ove škole, ali i mnogobrojni sportisti.

– Koristim ovu priliku da se zahvalim lokalnoj samoupravi i NIS-u na razumevanju. Rešili smo neke velike probleme i deci je sada boravak u ovom prostoru mnogo prijatniji. Školama su potrebna velika sredstva za održavanje, ali mislim da su to opravdana ulaganja jer taj novac ulažemo u budućnost, u decu. Projekat koji je vezan za OŠ “Žarko Zrenjanin” je vezan i za kompletno Mikronaselje jer prostor koji mi ulepšavamo je ujedno i prostor Mikronaselja – rekao je Tihomir Farkaš.

Sredstava putem konkursa “Zajednici zajedno – budućnost na delu” obezbeđena su i zahvaljujući saradnji ove škole sa Muškim odbojkaškim klubom “Kikinda” koji je aplicirao za sredstva kod NIS-a sa projektom “Unapređenje uslova u sali OŠ “Žarko Zrenjanin” za izvođenje molersko-farbarskih radova.

Fotografije: Kikinda online

Actuel doo 2017  Unapređenje web platforme Kikindskog informativnog portala "Civilon" podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje

Ulogujte se

ili    

Forgot your details?

Create Account