Šest devojčica iz Kikinde osvojilo nagrade na likovnom konkursu ,,Egipat u očima dece”

Na likovnom konkursu pod nazivom ,,Egipat u očima dece”, koji je raspisala ambasada Egipta, nagrađeno je šest devojčica iz Kikinde. Mila Tot osvojila je zlatnu medalju, Genoveva Igić srebrnu, a Jovana Svirčev, Nina Gaćina, Sara Jovanović i Milica Boberić su za svoje umetničko umeće nagrađene plaketama.

rsz_1dscf5375

Nagrađene devojčice, koje sada idu u osnovnu školu, u vreme raspisivanja konkursa pohađale su predškolsku ustanovu ,,Miki”. Njihovi vaspitači Spomenka Tot i Dragoslav Tanckov su im uz pomoć enciklopedija i knjiga iz mitologije prbližili egipatsku kulturu i umetnost i zainteresovali ih za ovu zemlju. Vaspitačica Spomenka Tot kaže da su deca veoma realno nacrtala ono što su saznala iz priča o Egiptu, da su bila uporna i strpljiva i da se sav trud na kraju isplatio.

rsz_dscf5369

Crtež Mile Tot koji je osvojio zlatnu medalju

Stanislava Hrnjak, v.d. direktorka PU ,,Dragoljub Udicki”, kaže da ove nagrade dokazuju da vaspitači vredno i marljivo rade sa decom, i to ne samo kroz redovan godišnji plan i program, nego i kroz ovakve konkurse.

-Mislim da ovakvih lepih primera među 1500 mališana, koliko ima Predškolska ustanova, ima sasvim dovoljno,  i da treba i u  narednom periodu predstojeće konkurse iskoristiti  za predstavljanje umeća i veština naše dece– rekla je Hrnjak.

Direktorka je navela da su ove devojčice pravi primer da treba vredno raditi i takmičiti se, i da svaki trud biva nagrađen. Osim medalja i plaketa koje su stigle iz ambasade Egipta, devojčice su danas dobile i poklone koji će im biti korisni za školu i za dalje razvijanje kreativnosti i umetničkog talenta.

Actuel doo 2017  Unapređenje web platforme Kikindskog informativnog portala "Civilon" podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje

Ulogujte se

ili    

Forgot your details?

Create Account