Sud odlučio: “Banini” ide na prodaju

Odlukom Privrednog suda u Zrenjaninu nekadašnji kikindski konduktorski gigant “Banini” koji je u stečaju od 26. aprila prošle godine  biće ponuđen na prodaju 21. marta.

Problemi „Baninija“ započeli su 2010. godine izgradnjom nove fabrike putem kredita. Tri godine kasnije firma je poveriocima ponudila Unapred pripremljeni plan reorganizacije, za koji bankari tvrde da nije ispoštovan. Zbog nepoštovanja Plana reorganizacije Privredni sud u Zrenjaninu odlučio je 26. aprila da fabrici uvede stečaj. Stečaj je otvoren na predlog Sosijete ženeral banke, koja potražuje oko 15 miliona evra, međutim zastupnik fabrike A.D. „Banini“  je smatrajući da je Plan reorganizacije iz 2013. godine poštovan bio protiv takvog rešenja.

Procenjena vrednost kikindske fabrike slatkiša je 30 miliona evra, ali će početna cena za zainteresovane kupce biti 15. miliona evra. Do sada, za kupovinu “Baninija” zainteresovano je deset kupaca iz: Francuske, Belorusije, Italije, Rusije i Srbije, prenosi TV Rubin.

Račun kikindske fabrike konditorskih proizvoda je u blokadi od 24. decembra prošle godine za iznos od 258 miliona dinara.

Actuel doo 2017  Unapređenje web platforme Kikindskog informativnog portala "Civilon" podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje

Ulogujte se

ili    

Forgot your details?

Create Account