Udruženje vinogradara “Šasla” poziva vas sutra na “Dane vina “ u Iđošu

Udruženje vinogradara “Šasla” iz Iđoša i ove godine organizuje tradicionalne “Dane vina”. Prijem vina za ocenjivanje bio je do 3.februara, dok će zvanično proglašenje najboljih vina i objavljivanje rezultata biti sutra, 11. februara, u Domu kulture u Iđošu. I ove godine Iđošani su organizovali bogat prigodan kulturno-zabavan program, kao i degustaciju vina.

Za takmičenje u Iđošu pristiglo je više od 200 uzorka koji su podeljeni u pet kategorija. Prema nezvaničnim rezultatima koji su objavljeni na internet stranici Udruženja “Šasla”, u konkurenciji belih vina najbolje ocene dobio je Miodrag Nenadić iz Nakova, dok je u konkurenciji crvenih vina najbolji rezultat ostvario Zoltan Bohocki iz Temerina. U konkurenciji šiler vine najbolji je bio Ištvan Pal iz Feketića. Prema ocenama sudija najbolje vino u konkurenciji roze vina napravio je Dušan Imbronjev iz Melenaca. Najmanje uzoraka pristiglo je u kategoriji voćna vina, svega devet, ipak najbolje vino napravio je Lajoš Šmit iz Dolova.

Zvanični program manifestacije počinje u 12 sati.

Sve rezultate možete pogldeati OVDE.

Actuel doo 2017  Unapređenje web platforme Kikindskog informativnog portala "Civilon" podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje

Ulogujte se

ili    

Forgot your details?

Create Account