Uspešan nastup benda Drvo Truo u Temišvaru

Kikindski akustični trio Drvo Truo nastupio je 12. juna u temišvarskom klubu D’arc pe Mal. Rumuni su imali priliku da poslušaju tri momka iz susedne Kikinde i uživaju u novim pesmama ovog sastava, ali i obradama velikih svetskih hitova. Nastup u Temišvaru samo je još jedna potvrda dobre kulturne i prijateljske saradnje dva grada u istorijskom Banatu.

concert-21-1024x768-640x338

pressalert.ro

Na Begeju je prema pisanju rumunskog sajta pressalert.ro bilo veoma zanimljivo, a tri momka iz Kikinde-Aleksandar Lipovan, Jovan Bajkin i Srđan Stojanović , priuštili su temišvarskoj publici pravo uživanje uz poznate numere: Harvest Moon (Neil Young), Pump up the jam (Technotronic), You can call me Al (Paul Simon), Pumped up kids (Foster The People), You spin me round (Dead Or Alive), Dance with somebody (Mando Diao), Faith (George Michael), New coat of paint (Tom Waits), Come as you are (Nirvana).

Do ove saradnje došlo je zahvaljujući poseti studenata iz Temišvara na Međunarodnom simpozijumu terakote “Terra” u Kikindi, kaže za Civilon Aleksandar Lipovan.

– Dao sam im vizitkarte, poslušali su klipove sa YouTube-a, svidelo im se i tako su nas pozvali.. D’arc pe Mal je klub na obali Begeja, a na reci imaju brod/splav koji je najvećim delom bina tako da bendove mogu da slusaju svi prolaznici, a ne samo gosti kluba. Bilo je dosta studenata koji su sedeli na obali, pili pivo i slušali. Došli su uglavnom biciklima. Podsetilo me na Berlin. Super je. U publici je bilo dosta muzičara kojima se posebno svideo taj naš osvrt na gipsy jazz.

Drvo Truo će nastaviti sa svirkama u Rumuniji, a dobar nastup u Temišvaru, samo je početak saradnje srpskih i rumunskih muzičara.

dt 6

dt 3

dt 2

dt 5

dt 7

dt 4

dt 1

Foto: pressalert.ro

Actuel doo 2017  Unapređenje web platforme Kikindskog informativnog portala "Civilon" podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje

Ulogujte se

ili    

Forgot your details?

Create Account