Zaštitnik građana Saša Janković sutra u Kikindi

U nastavku obeležavanja deset godina rada, zaštitnik građana Saša Janković će sutra, 27. januara, posetiti Kikindu, gde će se sastati sa predstavnicima nevladinih organizacija i učestvovati na tribini „Prava građana u Srbiji – na papiru i u stvarnosti“.

Tribina će biti odražana u sali KUD „Eđšeg“ (Egység ME), u Dositejevoj 38, u 18 časova, a govoriće zaštitnik građana Saša Janković, novinarka Vesna Mališić i profesor i predsednik Ujedinjenog granskog sindikata „Nezavisnost“ Zoran Stojiljković. Moderator tribine biće novinar Željko Bodrožić.

Ombudsman Saša Janković (foto: http://www.ombudsman.rs/)

Tribina republičkog zaštitnika grašana bila je prvobitno zakazana za 19. januar, ali je do odlaganja došlo zbog odbijanja lokalne vlasti da ustupi Svečanu salu Skupštine grada. Prema pisanju “Kikindskih” na molbu da se ombudsman sastane sa gradonačelnikom i da potom u skupštinskoj sali predstavi građanima svoj izveštaj za prošlu godinu i sa njima razgovara o ljudskim pravima i slobodama, iz kabineta gradonačelnika stigao je negativan odgovor uz obrazloženje da je Saša Janković predsednički kandidat, te da prvi čovek grada nema potrebu da se sastane sa njim, kao i da sala Skupštine grada nije predviđena za političke promocije.

Na tribini u sali  KUD „Eđšeg“, ombudsman Saša Janković govoriće o neskladu između zagarantovanih prava i onih sa kojima se susrećemo u svakodnevnom životu, kao i o propustima državnih organa i institucija. Novinarka Vesna Mališić će se osvrnuti na stanje slobode medija i izražavanje, dok će predsednik Ujedinjenog granskog sindikata „Nezavisnost“ Zoran Stojiljković izneti mišljenje o pravima radnika i položaju sindikata u našoj zemlji.

Actuel doo 2017  Unapređenje web platforme Kikindskog informativnog portala "Civilon" podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje

Ulogujte se

ili    

Forgot your details?

Create Account